18-06-2021: Λειτουργία Παραθεριστικών Κέντρων για το 2021

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΠΑΚΕ, αποφάσισε τη λειτουργία των Παραθεριστικών Κέντρων για τους εργαζόμενους του Ομίλου ΟΤΕ και τους συνταξιούχους ΟΤΕ.

Η φετινή θερινή περίοδος, παραμένει ιδιαίτερη και επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο οι δικαιούχοι θα διαμένουν στα Παραθεριστικά μας Κέντρα. Η ασφάλεια όλων μας, αποτελεί προτεραιότητα. Παρακαλώ όπως ενημερωθείτε για το παρακάτω πλαίσιο λειτουργίας, ώστε όλοι να απολαύσουμε τις διακοπές μας δίχως να εκθέτουμε σε κίνδυνο εργαζόμενους των Παραθεριστικών Κέντρων και τους διαμένοντες.

 

Πληροφορίες προς αιτούντες και διαμένοντες των Π.Κ. Τέμενης και Φαναρίου για το καλοκαίρι 2021

 

1.   Τα παραθεριστικά κέντρα στην Τέμενη και στο Φανάρι θα λειτουργήσουν από 17/7 – 25/9.

2.    Οι εργαζόμενοι του Ομίλου ΟΤΕ θα μπορούν να αιτούνται χρήσης των προγραμμάτων μας, όλη την περίοδο, από 17/7 - 25/9.

3.     Οι συνταξιούχοι ΟΤΕ θα μπορούν να αιτούνται χρήσης των προγραμμάτων μας, μόνο το διάστημα 28/8 – 25/9.

4.     Οι αιτήσεις θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά από την Τετάρτη 23/6 και θα απαιτείται είσοδος (login) στο site www.opake-ote.gr

5.     Οι παραθεριστικές περίοδοι θα είναι μίας εβδομάδος (Σάββατο με Σάββατο) και θα μπορείτε να επιλέξετε μόνο μία περίοδο.

6.     Ενδεχόμενο περιστατικό Covid, μπορεί ανά πάσα στιγμή να οδηγήσει σε ακύρωση των προγραμματισμένων διακοπών των δικαιούχων, ακόμη και σε μερική ή ολική αναστολή της λειτουργίας των Παραθεριστικών Κέντρων. Λόγω των παραπάνω, όσοι πρόκειται να διαμείνουν στα Π.Κ. θα ενημερώνονται μέσω email ή και τηλεφωνικά, το αργότερο 10 ημέρες πριν την προγραμματισμένη προσέλευση τους. Επίσης θα ενημερώνονται για το χρονικό διάστημα προσέλευσης ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός.

7.     Θα εφαρμόζονται απαρέγκλιτα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

8.      Δεν επιτρέπονται τροχόσπιτα και σκηνές. Η διαμονή θα γίνεται μόνο σε οικίσκους.

9.   Το εστιατόριο θα λειτουργεί σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα περί Covid-19. Απαγορεύεται το self service. Θα υπάρχει μόνο σερβιριζόμενο φαγητό σε τραπέζια αλλά και δυνατότητα delivery στους οικίσκους.

10.   Οι ανοιχτοί χώροι άθλησης και ο εξωτερικός χώρος του παιδότοπου αλλά και η παιδική χαρά, θα λειτουργήσουν.

11.    Όλοι οι εργαζόμενοι του Ομίλου ΟΤΕ και ο/η σύντροφος όπως και τα παιδιά τους (άνω των 3 ετών), κατά την άφιξη τους, είναι υποχρεωτικό να φέρουν αρνητικό αποτέλεσμα rapid test εντός των τελευταίων 24ωρών ή PCR test που έχει πραγματοποιηθεί εντός των τελευταίων 72ωρών πριν την προγραμματισμένη ημέρα έναρξης διαμονής. Η αρνητική διάγνωση του ελέγχου με τη μέθοδο PCR ή rapid, αποδεικνύεται μόνο με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης έντυπα ή ηλεκτρονικά και μόνο από διαγνωστικό κέντρο ή νοσοκομείο και όχι από ατομική τους δήλωση. Για όσους δεν προβούν στα παραπάνω θα παρέχεται η δυνατότητα του rapid test, πριν την είσοδο τους στο κέντρο, αλλά αυτό αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντικές καθυστερήσεις και ταλαιπωρία για τους ίδιους και τις οικογένειες τους.

12.   Δεκτοί γίνονται και όσοι εργαζόμενοι και ο/η σύντροφος προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο να έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον 14 ημέρες πριν την ημερομηνία αφίξεως τους. Δεκτοί γίνονται και όσοι  φέρουν απόδειξη ανάρρωσης από τον Covid-19, που ισχύει από 2-9 μήνες μετά τη διάγνωση.

13.  Οι γονείς ή συνοδοί των δικαιούχων εργαζομένων, θα πρέπει να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο να έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον 14 ημέρες πριν την ημερομηνία αφίξεως τους, διαφορετικά θα είναι αδύνατη η είσοδος τους στα κέντρα μας. Δεκτοί γίνονται και όσοι φέρουν απόδειξη ανάρρωσης από τον Covid-19, που ισχύει από 2-9 μήνες μετά τη διάγνωση.

14.  Οι συνταξιούχοι ΟΤΕ θα πρέπει να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο να έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον 14 ημέρες πριν την ημερομηνία αφίξεως τους, διαφορετικά θα είναι αδύνατη η είσοδος τους στα κέντρα μας. Δεκτοί γίνονται και όσοι φέρουν απόδειξη ανάρρωσης από τον Covid-19, που ισχύει από 2-9 μήνες μετά τη διάγνωση.

15.  Θα επιτρέπεται η είσοδος σε εξωτερικούς, μόνο σε όσους διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο να έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον 14 ημέρες πριν την ημερομηνία εισόδου τους. Δεκτοί γίνονται και όσοι φέρουν απόδειξη ανάρρωσης από τον Covid-19, που ισχύει από 2-9 μήνες μετά τη διάγνωση.

print
send to friend

Εγγραφή στο newsletter