Πολιτική Απορρήτου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

1. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ

O οργανισμός «ΟΠΑΚΕ-ΟΤΕ» που εδρεύει στη Ν. Ιωνία επί της οδού Αγίου Βασιλείου αρ. 4 με ΑΦΜ: 090312620, ΔΟΥ Αμαρουσίου,(εφεξής «Οργανισμός») δεσμεύεται να προστατεύει το απόρρητο των επισκεπτώντης ιστοσελίδας τουκαι αντιμετωπίζει με σοβαρότητα την υποχρέωσή του ως προς την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων τους. Θα είμαστε σαφείς και ειλικρινείς όσον αφορά στα δεδομένα που συλλέγουμε και τους σκοπούς για τους οποίους τα συλλέγουμε.

Αυτή η πολιτική περιλαμβάνει και αναφέρεταιστα εξής:

Όλα τα προσωπικά δεδομένα συλλέγονται και υφίστανται επεξεργασία σύμφωνα με τη νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 



2. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ


Προσωπικά δεδομένα είναι οποιαδήποτε πληροφορία σχετίζεται με εσάς και μας επιτρέπει να σας αναγνωρίζουμε,όπως το όνομα, τα στοιχεία επικοινωνίας, τα στοιχεία πληρωμής και οι πληροφορίες που σχετίζονται με την πρόσβασή σας στον ιστότοπό μας και την ηλεκτρονική μας αλληλογραφία.

Ενδέχεται να συλλέξουμε προσωπικά δεδομένα από εσάς όταν επικοινωνείτε μαζί μας, όταν δημιουργείτε λογαριασμό στην ιστοσελίδα μας, όταν χρησιμοποιείτε τον ιστότοπο μας και άλλους ιστότοπους προσβάσιμους μέσω του δικού μας.

Συγκεκριμένα, ενδέχεται να συλλέξουμε τις εξής κατηγορίες στοιχείων:



3. ΣΚΟΠΟΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ-ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ


Επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα μόνο όταν έχουμε νομική βάση για να το πράξουμε. Η νομική βάση εξαρτάται από τους λόγους που έχουμε συλλέξει και χρειαζόμαστε για να χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα.

Τα δεδομένα σας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τους παρακάτω σκοπούς:

Στις περισσότερες περιπτώσεις, πρέπει να επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για να μπορέσουμε να εκτελέσουμε την αίτησήσας.

Επίσης, ενδέχεται να επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για τους παρακάτω λόγους:

Επίσης επισημαίνεται ότι δε βιντεοσκοπούνται χώροι αμιγούς εργασίας του προσωπικού του Οργανισμού ή χώροιόπου προσβάλλεται ο σκληρός πυρήνας του δικαιώματος στην προστασία της ιδιωτικής ζωής, όπως χώροι και προθάλαμοι τουαλετών, αποδυτήρια και λουτρά προσωπικού/πελατώνκ.λ.π.

Μόνο άτομα ηλικίας από 16 ετών και άνω μπορούν να παρέχουν τη δική τους συγκατάθεση. Για παιδιά κάτω από αυτή την ηλικία απαιτείται η συγκατάθεση των γονέων ή των νόμιμων κηδεμόνων.

Δεν διατηρούμε τα δεδομένα σας για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από αυτό που είναι απαραίτητο για την εκπλήρωση του σκοπού για τον οποίο υποβάλλονται σε επεξεργασία. Για να καθορίσουμε το κατάλληλο χρονικό διάστημα διατήρησης, λαμβάνουμε υπ' όψη την ποσότητα, τη φύση και την ευαισθησία των προσωπικών δεδομένων, τους σκοπούς για τους οποίους τα επεξεργαζόμαστε και τη δυνατότητα να πετύχουμε τους σκοπούς αυτούς με άλλα μέσα.

Επίσης, λαμβάνουμε υπ' όψη τα χρονικά διαστήματα για τα οποία ίσως χρειαστεί να διατηρήσουμε προσωπικά δεδομένα προκειμένου να εκπληρώσουμε τις νομικές μας υποχρεώσεις ή για να ανταποκριθούμε σε καταγγελίες/ερωτήσεις και να προστατέψουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας σε περίπτωση άσκησης κάποιας αξίωσης.

Ειδικά για τα αρχεία που καταγράφονται από τα εγκατεστημένα συστήματα βιντεοεπιτήρησης κρατούνται βάσει τηςυφιστάμενης νομοθεσίας για διάστημα δεκαπέντε, (15), ημερώνεκτός αν υπάρχει σχετική εντολήδιατήρησης από τιςεισαγγελικές, ανακριτικές και δικαστικές Αρχές ή απαιτείται η διατήρησή τουςγια την διερεύνηση συγκεκριμένουύποπτου περιστατικούή περιστατικού παραβίασης.

Όταν δεν χρειαζόμαστε πλέον τα προσωπικά σας δεδομένα, τα διαγράφουμε ή τα καταστρέφουμε με ασφάλεια. Επίσης, λαμβάνουμε υπ' όψη εάν και πώς μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε με την πάροδο του χρόνου τα προσωπικά δεδομένα που χρησιμοποιούμε, καθώς και εάν μπορούμε να τα διατηρήσουμε ανώνυμα, ώστε να μην μπορούν πλέον να συσχετιστούν με εσάς ή να σας ταυτοποιήσουν. Σε αυτήν την περίπτωση, ενδέχεται να τα χρησιμοποιήσουμε χωρίς περαιτέρω ειδοποίηση.



4. ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ


Ακολουθούμε αυστηρές διαδικασίες ασφαλείας κατά την αποθήκευση και γνωστοποίηση των προσωπικών σας δεδομένων, καθώς και για την προστασία τους από τυχαία απώλεια, καταστροφή ή ζημία. Τα δεδομένα που μας παρέχετε προστατεύονται, σύμφωνα με την πολιτική ασφαλείας του Οργανισμού μας.

Ενδέχεται να γνωστοποιήσουμε τα δεδομένα σας σε αξιόπιστους τρίτους για τους σκοπούς που καθορίζονται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου. Απαιτούμε από όλα τα τρίτα μέρη να διαθέτουν τα κατάλληλα μέτρα τεχνικής και επιχειρησιακής ασφάλειας για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ελλάδος και της ΕΕ για την προστασία των δεδομένων.



5. ΚΟΙΝΗ ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ


Ενδέχεται να κοινοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα με τα εξής τρίτα μέρη για τους σκοπούς που περιέχονται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου:



6. COOKIEΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ

Ο ιστότοπος αυτός χρησιμοποιεί cookie για να μπορούμε να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες που σας προσφέρουμε και νασας παρέχουμε συγκεκριμένες δυνατότητες που ίσως βρείτε χρήσιμες. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει cookie των συνεργατών μας (π.χ. ξενοδοχειακές επιχειρήσεις),που τοποθετούνται στον υπολογιστή σας όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό. Επισκεφθείτε τους ιστότοπους των συνεργατών μας για πληροφορίες σχετικά με την πολιτική τους περί απορρήτου και cookie.

Τα cookie είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία μεταφέρονται στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας μέσω του προγράμματος περιήγησής σας, ώστε να μπορούμε να αναγνωρίζουμε το πρόγραμμα περιήγησής σας και να παρακολουθούμε τους επισκέπτες του ιστότοπού μας. Με αυτό τον τρόπο κατανοούμε καλύτερα ποιεςυπηρεσίες είναι καταλληλότερεςγια εσάς. Ένα cookie περιέχει τα στοιχεία επικοινωνίας σας, καθώς και πληροφορίες που θα μας επιτρέψουν να αναγνωρίσουμε τον υπολογιστή σας όταν περιηγείστε στον ιστότοπό μας, ώστε να μπορέσουμε να σας βοηθήσουμε να διεκπεραιώσετε την αίτησήσας. Τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης δέχονται αυτόματα τα cookie, αλλά εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, ώστε να αποδέχεστε, να απορρίπτετε ή να διαγράφετε τα cookie. Η επιλογή «Βοήθεια» στη γραμμή εργαλείων των περισσότερων προγραμμάτων περιήγησης σάς εξηγεί πώς να αποτρέψετε το πρόγραμμα περιήγησής σας από το να αποδεχτεί νέα cookie, πώς να το ρυθμίσετε να σας ενημερώνει όταν λαμβάνετε ένα νέο cookie, ή πώς να απενεργοποιήσετε όλα τα cookie. Εάν επιλέξετε να αλλάξετε αυτές τις ρυθμίσεις, ίσως διαπιστώσετε ότι ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες δεν λειτουργούν όπως προβλέπεται. Τα cookie που χρησιμοποιούμε δεν εντοπίζουν καμία πληροφορία που έχει αποθηκευτεί στον υπολογιστή σας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα cookie και πώς να αποτρέψετε την εγκατάστασή τους, επισκεφτείτε τον ακόλουθο ιστότοπο: 
http://www.allaboutcookies.org.



7. ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Υπόορισμένες συνθήκες και βάσει νόμου, έχετε το δικαίωμα:

Αν θέλετε να ασκήσετε οποιοδήποτε από αυτά τα δικαιώματα έχουμε αναπτύξει μια ηλεκτρονική φόρμα για να κάνουμε την άσκηση των δικαιωμάτων σας απλή και αποτελεσματική - κάντε κλικ εδώ.

Επίσης έχουμε προσθέσει νέα εργαλεία στο λογαριασμό σας, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να αλλάξετε άμεσα τα προσωπικά δεδομένα που έχετε παράσχει εκεί.

Η παρούσα πολιτική θα πρέπει να σας βοηθήσει να καταλάβετε καλύτερα πώς χρησιμοποιούμε τις προσωπικές σας πληροφορίες, εξηγεί λεπτομερώς τους τύπους των προσωπικών πληροφοριών που συλλέγουμε, σε τι τις χρησιμοποιούμε και σε ποιους ενδεχομένως να τις κοινοποιήσουμε. Αν έχετε περαιτέρω ερωτήσεις σχετικά με τη παρούσα πολιτική ή τον τρόπο με τον οποίο χειριζόμαστε τα προσωπικά σας στοιχεία, που δεν βρίσκουν απάντηση εδώ ή μέσω της ηλεκτρονικής μας φόρμας , παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail: [email protected].

Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι τα αιτήματα για πρόσβαση σε δεδομένα, διαγραφή κ.λπ., εξετάζονται μέσω της φόρμας που αναφέρεται παραπάνω (κάντε κλικ εδώ). Τα αιτήματα αυτά δεν μπορούν να υποβληθούν σε επεξεργασία αν καταχωρηθούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, λόγω του όγκου τους και της ανάγκης επαλήθευσης της ταυτότητάς σας πριν να μπορέσουμε να ενεργήσουμε με βάση το αίτημά σας. Αυτό είναι ακόμη ένα σημαντικό μέτρο ασφαλείας, ώστε τα προσωπικά δεδομένα να μην αποκαλύπτονται σε κανένα άτομο που δεν έχει το δικαίωμα να τα λάβει.

Δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε κάποιο τέλος για να αποκτήσετε πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα (ή να ασκήσετε οποιοδήποτε από τα υπόλοιπα δικαιώματα). Εντούτοις, ενδέχεται να σας χρεώσουμε ένα εύλογο τέλος, σε περίπτωση που το αίτημά σας για πρόσβαση είναι σαφώς αβάσιμο ή υπερβολικό. Εναλλακτικά, σε τέτοιες περιπτώσεις ενδέχεται να αρνηθούμε να ικανοποιήσουμε το αίτημά σας.

Επιπροσθέτως και στο βαθμό που έχετε αυτό το δικαίωμα, δικαιούστε να υποβάλλετε παράπονο απευθείας στη σχετική εποπτική αρχή (Ελληνική Αρχή Προστασίας Δεδομένων, http://www.dpa.gr/).

Επίσης σάς γνωστοποιούμε ότι μπορείτε να επικοινωνείτεμε τον «Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων»του Οργανισμού στο ακόλουθο mail: [email protected].



8. ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ


Η Πολιτική Απορρήτου ενδέχεται να αλλάζει ανά διαστήματα και οποιεσδήποτε αλλαγές στη δήλωση απορρήτου θα σας κοινοποιούνται μέσω ειδοποίησης στον ιστότοπό μας.



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Opake-OTE - 18/04/2021
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~